top of page

Met experten uit de praktijk

De praktijkkamer bestaat uit bouwprofessionals, alternatief financierders, traditionele banken, sociale organisaties, juristen, kennisinstellingen, bedrijven en netwerkorganisaties die hun praktijkervaring willen inzetten voor de oprichting van de Community Land Trust.  Zij komen één keer per maand samen om de toekomstige CLT vorm te geven. Zij doen dit steeds in wisselwerking met de participatiekamer en vanuit de noden en belangen van de toekomstige bewoners. Een CLT bouwt niet alleen woningen, maar ook gemeenschappen. Om tot betaalbare woningen te komen is elk van bovenstaande expertises nodig en zal het noodzakelijk zijn om samen te werken. Wil je met jouw organisatie ook zelf deelnemen aan de praktijkkamer, laat het dan weten via clt@leuven.be.

Deelnemers praktijkkamer

Wil jouw organisatie of bedrijf ook de statuten voor de oprichting van de CLT mee onderschrijven?

Laat het dan voor 15 september weten via clt@leuven.be.

download (13).png
stadsontwikkeling-horizontal-rgb.png
logo.png
download (6).jfif
download (14).png
download (10).png
download (9).png
download (7).png
download (5).jfif
download (15).png
download (8).png
download (12).png
download (6).png
download (4).png
download (5).png

Toekomstige events

Wil jouw organisatie de CLT statuten mee onderschrijven? Laat het dan weten via clt@leuven.be.

Wat er al geweest is

Participatie Partners

stadsontwikkeling-horizontal-rgb.png

Stad Leuven nam het initiatief voor de oprichting van een CLT. Het coördinatorschap wordt in een eerste fase ondergebracht bij Stadsontwikkeling Leuven. Ook wordt het eerste CLT project gerealiseerd door het Stadsontwikkelingsbedrijf en stellen zij een grond ter beschikking voor het pilootproject. Al doende kan de CLT leren en op eigen benen staan. 

logo.png

The pond & the waterfalls weet constructief om te gaan met de complexiteit van een startende samenwerking: verborgen agenda’s, disbalans in verwachtingen en/of engagementen, dominante persoonlijkheden, te weinig of te veel diverse perspectieven en talenten, te lange discussies, te oppervlakkige conversaties,…

 

Zij begeleiden de praktijkkamer, bestaande uit individuen en organisaties die tot nog toe niet samengewerkt hebben, maar nu (intensief) in interactie gaan om een Community Land Trust op te richten.

bottom of page