top of page

Praktijkkamer 3 - Vragen voor CLT Brussel & Gent

Bijgewerkt op: 24 okt. 2023


Woensdag 29/3 kwam de praktijkkamer voor de eerste keer fysiek samen in het Comeniusgebouw. Het werd een leerrijke namiddag waarin er gebrainstormd werd over de volgende stappen voor de oprichting van een CLT in Leuven. Het werd duidelijk dat we niet starten van een leeg blad en dat er reeds een berg aan informatie beschikbaar is. Omdat het niet helder was waar deze informatie te vinden was, werd er vanuit de groep geopteerd om deze te bundelen zodat deze voor het plaatsbezoek door alle deelnemers kan doorgenomen worden. Op die manier moeten niet telkens dezelfde vragen beantwoord worden en komt iedereen op hetzelfde kennispeil. Zo kan er efficiënter vergaderd worden (zie voorbereidingswerk onderaan)


De vragen die op basis van deze bijeenkomst werden opgelijst kan je terugvinden in het CLT-leerboek onder "Vragen panelgesprek". Indien er na het lezen van de haalbaarheidsstudie nog vragen ontbreken volgens jou, vul deze dan aan in "Stel een vraag",Plaatsbezoek Brussel - 19 april


In de voormiddag zullen een aantal projecten bezocht worden en wordt er in gesprek gegaan met bewoners. In de namiddag doen we een panelgesprek met CLTBrussel en CLTGent om alle vragen die er dan nog zijn over de oprichting aan hen te stellen.


9u30 - Samenkomst aan Belmundo aan de Ninoofse Poort en start wandeling. Op het programma staan de volgende projecten van CLTB. Sophie van Ghyselen van CLTB, die ook de presentatie gaf tijdens de infodag in Hal5, zal de rondleiding geven. We houden halt en kunnen bij elk pand even in gesprek gaan met een bewoner.12u00 - Lunch


13u30 - Panelgesprek CLTB en CLTG,. We vragen iedereen om de haalbaarheidsstudie door te nemen voor het panelgesprek en de vragen die er dan nog zijn toe te voegen aan het CLT Leerboek.


Voorbereidingswerk voor de deelnemers:

Voor het plaatsbezoek op 19 april zal het noodzakelijk zijn om de haalbaarheidsstudie door te nemen en de overige vragen die er nog zijn aan te vullen in het CLT Leerboek op tabblad "2. stel een vraag". Op tabblad "4. vragen panelgesprek" worden de vragen geordend die we nog moeten stellen aan CLTB en CLTG. Bijkomend kan je, op vraag van de groep, de statuten van Gent en Brussel terugvinden omdat ook deze heel wat wijsheid met zich meebrengen:

  • Hoe formuleren zij de doelstellingen?

  • Hoe worden er beslissingen genomen?

  • Wie zijn de leden en wie heeft welke beslissingsmacht?

Door deze documentatie door te nemen komen we allemaal op hetzelfde kennispeil, wat noodzakelijk zal zijn voor de verdere oprichting van de CLT in Leuven.

CLTB_VUB_2020_HaalbaarheidsstudieCLTLeuven_digitaal
.pdf
Download PDF • 2.13MB
Statuten CLTB vzw 2015 (zonder markeringen)
.pdf
Download PDF • 184KB


Statuten CLTG vzw (blanco)
.pdf
Download PDF • 161KB

Het Panelgesprek op 19/4 zal geleid worden door The Pond & The Waterfalls, verder staan zij ook in voor het groepsdynamisch proces.


Op het einde van de vorige praktijkkamer werd gevraagd waar de deelnemers zich bevinden op het spectrum van betrokkenheid. Dit is voor de CLT in oprichting belangrijk om te weten wie er effectief interesse heeft om de VZW mee op te richten en wie er op dit moment uit interesse langs de zijlijn meevolgt. Op dit moment zijn we met een grote groep deelnemers waarin ook nog een aantal vrijblijvende toekijkers aanwezig zijn. Na het bezoek aan Brussel werken we meer en meer toe naar de effectieve groep die de vzw zal oprichten. Op het einde van het plaatsbezoek zal opnieuw de vraag gesteld worden aan alle aanwezigen "waar zij zich bevinden op onderstaand spectrum van betrokkenheid".


We kijken er alvast naar uit om jullie te ontmoeten op het plaatsbezoek in Brussel.
129 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page