top of page

Praktijkkamer 2 - Hoe richten we een CLT op in Leuven?

Bijgewerkt op: 24 okt. 2023Op 17 februari vond de tweede editie van de praktijkkamer plaats waarbij een toelichting werd gegeven over het oprichtingstraject van de CLT en de deelnemers hierop feedback konden geven. De deelnemers van de praktijkkamer willen vooral

  • een waardevolle bijdrage leveren

  • een verschil maken

  • graag zelf iets bijleren

Ze willen deel uitmaken van een groep pioniers die elk vanuit hun eigen achtergrond en expertise samenwerken om wonen in Leuven betaalbaarder te maken.


Hand washing

De komende maanden wordt er samen op zoek gegaan naar het DNA van een Community Land Trust in Leuven. Wat zijn de bouwstenen om tot een organisatie te komen? Welke kennis en expertise zijn er al aanwezig? Wat mist er nog? Het gaat om een nieuwe manier van denken waarbinnen betaalbaar wonen op verschillende manieren en met verschillende partners mogelijk gemaakt kan worden. Enerzijds wordt er toegespitst op het ondernemingsplan anderzijds op de gemeenschap en het governance model. Naast de professionele expertise van de praktijkkamers, wordt ook input vergaard vanuit de noden en belangen van de toekomstige bewoners tijdens participatiekamers.


Om tot betaalbare woningen te komen is elk van bovenstaande standpunten nodig en zal het noodzakelijk zijn om samen te werken en een uitwisseling van informatie te hebben tussen de beiden. Avansa Oost Brabant neemt de rol op zich om de informatie vanuit de participatiekamers te verzamelen en over te brengen naar de praktijkkamers en begeleidt de groep van potentiële toekomstige bewoners om hun belangen en noden in kaart te brengen.


Een jurist zal de informatie uit de praktijk- en participatiekamers verwerken en een eerste aanzet leveren voor de statuten voor de oprichting van de VZW. Vervolgens wordt er feedback hierop verwacht en wordt deze verwerkt. Op die manier kan er, na verwerking van deze input, overgegaan worden tot de opmaak en ondertekening van de definitieve statuten.

78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentáře


bottom of page