top of page

Infodag / Praktijkkamer 1 - Wie wil zijn steentje bijdragen?

Bijgewerkt op: 24 okt. 2023Op 5 oktober 2021 nodigden we sociale organisaties, kennisinstellingen en bedrijven uit voor een infomoment in Hal5 en kwamen zij samen om kennis te maken met het CLT model.

Lies Corneillie (schepen van wonen) sprak over het belang van een CLT in Leuven en welke weg er werd afgelegd om met de stad de oprichting van een CLT te initiëren en te ondersteunen:


Line Algoed (VUB en Centre for CLT innovation) sprak over het ontstaan van het CLT model vanuit de slavernij in de VS in de jaren '60, hoe het model overwaaide naar het VK en op het Europese vasteland in Brussel 10 jaar geleden al zijn intrede vond. Ook gaf ze een helder beeld over het aantal CLT's ter wereld en de meerwaarde van CLT's.Sophie Ghyselen (CLTB) nam ons mee door het oprichtingstraject van de eerste CLT op het Europese vasteland in Brussel en toonde een aantal van hun projectenLinde Smits (VUB) lichtte haar thesis toe waarin de doelgroep voor een CLT in Leuven werd onderzocht als bijlage bij de haalbaarheidsstudie die opgemaakt werd.


Hanne Verstreken (coördinator CLT) lichtte de plannen voor het oprichtingstraject van een CLT in Leuven toe, wat er al gebeurd is en wat er ons nog te doen staat.Katrien van Uytsel (projectcoördinator AG Stadsontwikkeling) lichtte de pilootsite toe waar het eerste CLT project gebouwd zal worden en de planning die hier vooropgesteld werd alsook de rol van AG stadsontwikkeling als moederschip voor de oprichting.


In de dagen erna kon iedereen zich aanmelden om hun steentje bij te dragen voor de verdere uitbouw van de organisatie. Naast de bewoners en het beleid zal ook het middenveld 1/3e van het bestuur uitmaken van de CLT.Download hier de presentaties van de sprekers

Lies corneillie

Line Algoed

Sophie CLTB

Linde Smits

Katrien AGSL

Hanne CLTL


211005_Infodag_CLT_Lies Corneillie
.pdf
Download PDF • 748KB


LineAlgoed_CLTLeuven
.pdf
Download PDF • 44.19MB


211004_CLT_Leuven_CLTB
.pdf
Download PDF • 4.62MB


2021 10 05 CLT Leuven_masterproef Linde Smits
.pdf
Download PDF • 1.72MB


20211005_presentatie CLT infodag - AGSL
.pdf
Download PDF • 1.20MB


20211005 - Infodag CLT - Hanne Verstreken
.pdf
Download PDF • 2.93MB


28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page